Αρχική Σελίδα

Διοικ. Συμβούλιο

Ανακοινώσεις

Είδήσεις

Επικοινωνία

 

ΑΡΧΕΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

   
     
 

21 Φεβρουαρίου 2016

Σήμερα το πρωί έφυγε από την ζωή, ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΕΚ και αγαπητός μας φίλος και συνεργάτης Στέλιος Χριστοφορίδης, ιδιοκτήτης της "Εγνατία" Τηλεόρασης.

 

Ο Στέλιος ήταν ένας από τους πρωτεργάτες των αγώνων της Θεσσαλονίκης για μια αδέσμευτη και ανεξάρτητη Τηλεόραση. Ο ξαφνικός θάνατός του, ύστερα από μία ολιγοήμερη ασθένεια μας συγκλόνισε.

 

Η κηδεία του Στέλιου θα γίνει αύριο Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016,  στις 11.00 το πρωί, στον τόπο του, τα Γιαννιτσά.

 

Εκφράζουμε την θλίψη μας , όπως και την συμπαράστασή μας στην οικογένειά του. Είθε Ο Θεός, στον οποίο τόσο πίστευε, να αναπαύσει την ψυχή του και να δώσει υγεία και δύναμη στα παιδιά του Μπάμπη και Ελένη, να συνεχίσουν το έργο του.

 

 

21 Οκτωβρίου 2015

Συνεδρίασαν σήμερα οι αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής για την επεξεργασία του νέου Νομοσχεδίου για τις Τηλεοπτικές άδειες.

Στην συνεδρίαση που διεξήχθη στην αίθουσα της Γερουσίας στις 10:00 το πρωΐ, είχαν προσκληθεί οι αρμόδιοι φορείς για να πουν τις απόψεις τους. Από το Σωματείο μας παρευρέθησαν οι κ.κ. Α. Φελούρης, Α. Ανατολιωτάκης και ο - αν και με πυρετό ασθενής - Πρόεδρός μας Ιωάννης Πανταζόπουλος, που από το βήμα δεν δίστασε να πει ότι «αυτό το νομοσχέδιο είναι χειρότερο από αυτό που είχαν φέρει προηγούμενες κυβερνήσεις». Τα μόνα ορθά άρθρα είναι αυτά που αναφέρονται στην ίδρυση της θυγατρικής εταιρείας-παρόχου της ΕΡΤ ως τον αντίποδα εκείνης της Digea, ώστε να πάψει το μονωπώλιο και να μπορέσουν οι σταθμοί να απαγκιστρωθούν από την  Digea και τα επαίσχυντα συμβόλαιά της, προσθέτωντας πως «όλοι οι σταθμοί θέλουν να φύγουν από την Digea και να πάνε στην ΕΡΤ».

Επιπλέον ο Πρόεδρος χαρακτήρισε ως απαράδεκτο το «εκ του μηδενός» του διαγωνισμού, δηλαδή να μην υπολογίζεται η προτέρα εμπειρία ως μοριοδότηση των σταθμών, εξισώνοντας τις παλαιές και λειτουργούσες επιχειρήσεις με νέες που έρχονται από το άγνωστο, με την απαράδεκτη λογική του «όποιος προσφέρει περισσότερα». Με το νομοσχέδιο υποχρεώνουν τους επί 25ετία λειτουργούντες σταθμούς, που έχουν αποσβεστεί τα κεφάλαιά τους, να βάλουν επί πλέον και άλλα για μια δεκαετία που να τα εκμεταλλεύονται οι Τράπεζες. Παράλληλα ζήτησε κατάργηση των αμαρτωλών media shops με τις μαύρες επιστροφές χρημάτων, αλλά και κατάργηση της διάταξης που καθορίζει τον απαράδεκτο αριθμό των 20 ατόμων προσωπικού για τις τηλεοπτικές εταιρείες.

Ζήτησε να εφαρμοστεί το 30% της διαφήμισης, που ορίζει ο Νόμος, να αποδίδεται στην Περιφέρεια και πρότεινε να συμπληρωθεί στον Νόμο, η μέτρηση της θεαματικότητας, τουλάχιστον των περιφερειακών σταθμών, να πραγματοποιείται από την ΕΛΣΤΑΤ, ώστε να υπάρχει μία τίμια και ανεπηρέαστη αναφορά, για την δίκαιη διανομή της διαφήμισης.

Τέλος, ο Πρόεδρος ζήτησε να διασφαλιστεί πως οι άδειες θα μείνουν σε ελληνικά ή έντιμα ξένα χέρια, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την διάταξη που προωθεί την αδιαφάνεια και την διαπλοκή. Δηλαδή, εκεί που το Νομοσχέδιο αναφέρει πως αν η νομοθεσία Χώρας, στην οποία εδρεύει αλλοδαπή εταιρεία, δεν προβλέπει ονομαστικές μετοχές για τις ΑΕ, τότε μπορεί οποιοσδήποτε αλλοδαπός, με μία απλή υπεύθυνη δήλωση να παίρνει άδεια ελληνικού τηλεοπτικού σταθμού, τονίζοντας ότι «ο διαγωνισμός γίνεται στην Ελλάδα και όχι στα νησιά Κέϋμαν. Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να ακολουθούν την νομοθεσία της Χώρας μας και όχι εμείς την δική τους. Δεν είναι δυνατόν έμποροι όπλων, ναρκωτικών, σωματέμποροι και κάθε λογής αποβράσματα να είναι ιδιοκτήτες και μέτοχοι ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών.

Καταλήγοντας και απευθυνόμενος προς τους κυβερνητικούς Βουλευτές, τόνισε πως εφ΄ όσον εκπροσωπούν μία Δίκαιη και Δημοκρατική Κυβέρνηση, που επιθυμεί έντιμη πολυφωνία και θέλει να πατάξει την διαπλοκή, αυτό το Νομοσχέδιο πρέπει να αλλάξει, αλλιώς αν ψηφιστεί ως έχει, όχι μόνο φιμώνει την ελληνική περιφέρεια, όχι μόνο δημιουργεί κοινωνικά προβλήματα και όχι μόνο πατάσσει την διαπλοκή, αλλά την ενισχύει και την επιβραβεύει.

Κατέθεσε δε σχετικό αναλυτικό Υπόμνημα, προς ενημέρωση όλων των Υπουργών και Βουλευτών που συμμετείχαν στις Επιτροπές, το οποίο μπορείτε να το λάβετε και να το διαβάσετε από ΕΔΩ.

 

19 Ιανουαρίου 2014
 

Συνεδρίασαν σήμερα 19/1/2014 στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο «Ξενοφών», οι νόμιμοι εκπρόσωποι των Τηλεοπτικών Σταθμών της Περιφέρειας σε κοινή συνεδρίαση, με μέλη προερχόμενα και από τα τρία επαγγελματικά Σωματεία, ΕΠΕΚ, ΤΕΠ και ΕΤΕΠ, προκειμένου να συζητήσουν για τον διαγωνισμό των ψηφιακών συχνοτήτων.

Στην συνέλευσή μας ήλθαν οι ιδιοκτήτες ή οι εκπρόσωποι ιδιοκτητών, των περισσοτέρων περιφερειακών και τοπικών σταθμών. Μόνο από τα νησιά του Ανατ. Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ήλθαν από ένας εκπρόσωπος, με εξουσιοδότηση των υπολοίπων. Η τελική απόφαση που πάρθηκε είναι να καταγγελθεί και προσβληθεί η Προκήρυξη του Διαγωνισμού των συχνοτήτων, επειδή πρόκειται περί απατηλής φωτογραφικής διάταξης υπέρ της Digea, μέσω της οποίας οι περιφερειακοί και τοπικοί σταθμοί οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στην παύση της λειτουργίας τους και καταστροφή των επιχειρήσεών τους. Υπό αυτές τις αντίξοες συνθήκες και χάριν ομοψυχίας, η ΕΤΕΠ απεφάσισε την διάλυσή της προσχώρησε σύσσωμη στην ΕΠΕΚ και τα μέλη της επανεγγράφησαν σαν τακτικά μέλη.

Κατά την κοινή συνεδρίση των τηλεοπτικών σταθμών, η ΕΠΕΚ είχε την απαρτία μελών του 50% + 1 και έτσι μετά το τέλος της συνεδρίασης και την αποχώρηση των τρίτων που δεν ήσαν μέλη, πραγματοποιήθηκε από την ΕΠΕΚ Γενική Συνέλευση με Αρχαιρεσίες. Σημειωτέον ότι από έτους έχουν αποχωρήσει από την ΕΠΕΚ οι περισσότεροι Αθηναϊκοί Σταθμοί, που ίδρυσαν δικό τους Σωματείο.

Ο τ. Πρόεδρος της ΕΤΕΠ κ. Αντώνιος Φελούρης, που προϋπήρξε παλαιότερα μέλος της ΕΠΕΚ, εξελέγη για το Δ.Σ. του Σωματείου μας. Λόγω των ειδικών περιστάσεων, όπως νέοι νόμοι, επικείμενος διαγωνισμός και οικονομιική κρίση, απεφασίσθη από την Γενική Συνέλευση ομοφώνως, οι επόμενες αρχαιρεσίες για την ανάδειξη Δ.Σ. της ΕΠΕΚ, να πραγματοποιηθούν κατά το τέλος του έτους 2016.9
Οκτωβρίου 2013

Κατετέθη στην Βουλή προς επεξεργασία και ψήφιση, Νομοσχέδιο περί Υγείας και Άλλων Διατάξεων, όπου με πρόταση του Υπουργού Επικρατείας περιλαμβάνει στο Άρθρο 17 την παράταση των Προκηρύξεων για την αδειοδότηση των Ραδιοφωνικών σταθμών και στο Άρθρο 18 την νομιμοποίηση των νομίμως λειτουργούντων Τηλεοπτικών σταθμών (της διαγωνιστικής διαδικασίας του 1998) που εξέπεμπαν την 31η Αυγούστου του 2013.

Επειδή το ΣΤΕ είχε βγάλει απόφαση πως ο Νόμος 2644/98 μετά από τόσα έτη έχει ατονίσει και δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν νομίμως λειτουργούντες σταθμοί χωρίς διαγωνιστική διαδικασία ή νέο νομοθέτημα, η νομιμοποίηση αυτή έχει σκοπό την ανανέωση των νομίμως λειτουργούντων σταθμών, ώστε να υπάρξουν πελάτες για τους παρόχους δικτύου, στην προ των πυλών διαγωνιστική διαδικασία που πρόκειται να προκηρύξει η ΕΕΤΤ για τις ψηφιακές συχνότητες.

Μπορείτε να διαβάσετε τα σχετικά άρθρα του Νομοσχεδίου, ακριβώς εδώ.

 

19 Ιουνίου 2013

Έληξε σήμερα η Δημόσια Διαβούλευση της ΕΕΤΤ, για τον Διαγωνισμό απόδοσης των Ψηφιακών Συχνοτήτων σε Παρόχους Δικτύου. Η Φιλοσοφία της Διαβούλευσης είναι:

1. Έμμεσος οικονομικός εξαναγκασμός, ώστε να κλείσουν όλα τα Ιδιωτικά Περιφερειακά Κανάλια                                   και

2. Ένας Πάροχος Δικτύου για όλους, που φωτογραφίζει την Digea, μετά την κατάργηση της ΕΡΤ.

Καλούνται όλοι οι Περιφερειακοί και Τοπικοί Τηλεοπτικοί Σταθμοί, να συμπορευτούν ενωμένοι στο πλευρό της ΕΠΕΚ, ώστε να αποτρέψουμε το κλείσιμο των επιχειρήσεών μας.  Αποφασισμένοι θα πρέπει να μπλοκάρουμε αυτόν τον διαγωνισμό προσφεύγοντας στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, στην Δικαιοσύνη, στις Αρμόδιες Υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

Συμφωνούμε απολύτως με τις παρατηρήσεις που απεστάλησαν από τον πάροχο Δικτύου "Digital Union" προς την ΕΕΤΤ.

Καλή δύναμη για όλους μας !!!